Pholcus phalangioides

Pholcus phalangioides, også kendt som spindelvæv-edderkoppen eller langbenet edderkop, er en art af edderkopper, der tilhører familien Pholcidae. Disse edderkopper findes i mange dele af verden, herunder Europa, Nordamerika og Asien.

Udseende: Spindelvæv-edderkoppen er en lille edderkop, der måler mellem 2-10 mm i længden. De har forlængede, tynde ben, der giver dem et karakteristisk udseende. Kroppe af disse edderkopper er normalt lysegrå eller brun, og de har lange, slanke bug.

Adfærd: Spindelvæv-edderkoppen er en natjæger, der primært lever af andre insekter, såsom fluer og myg. De er kendt for deres evne til at fange bytte meget større end dem selv ved at bruge deres lange ben til at indvikle og immobilisere deres ofre. Disse edderkopper bruger også silke til at skabe deres spind, som de bruger både til jagt og ly for.

Levested: Disse edderkopper findes i en række forskellige levesteder, herunder huse, haver og skove. De foretrækker mørke, fugtige områder og kan ofte findes i kældre, krybekældre og andre skjulte områder. Spindelvæv-edderkopper er også kendt for at bygge deres spind i hjørner, under møbler og i andre skjulte områder.

Reproduktion: Hun-edderkopper kan lægge op til flere dusin æg ad gangen, som ofte er placeret i en silkeagtig kokon. Hunnen vil passe på kokonen, indtil æggene klækkes, og kan også beskytte de unge edderkopper i en kort periode efter, at de kommer frem.

Misforståelser: Der er en almindelig misforståelse, at spindelvæv-edderkopper er meget giftige, men at deres tænder er for små til at trænge igennem menneskelig hud. Dette er dog ikke helt korrekt. Selvom disse edderkopper har giftkirtler, er deres gift ikke farlig for mennesker. Deres tænder er også i stand til at bryde igennem menneskelig hud, men de er normalt ikke aggressive over for mennesker og er usandsynlige at bide, medmindre de føler sig truede.

Afslutningsvis er Pholcus phalangioides, eller spindelvæv-edderkoppen, en fascinerende edderkop, der findes i mange dele af verden. På trods af deres lille størrelse er disse edderkopper dygtige jægere og er kendt for deres evne til at fange bytte meget større end dem selv. Selvom de ofte findes i huse og andre bygninger, er de ikke farlige for mennesker og er usandsynlige at bide, medmindre de bliver provokeret.

Scroll to Top