SøgningIntroduktionBaggrundTjeklisteSamlingerRedaktionskomitéStatistik
Dansk English 
Mastigusa arietina  (Thorell, 1871)
≤ 1900   1901-1979   1980-2005   2006 ≤
Beskrivelse: Mellemstor bleg lyserød-brunlig edderkop med svage bagkropstegninger. Hannernes palper har enorme lameller som buer bagud over forkroppen. Størrelse: Hun 3-3.5 mm; han 3-3.5 mm.

Slægt: Mastigusa Menge, 1854. Slægtsbeskrivelse: Denne slægt indeholder tre arter hvoraf to er nærtbeslægtede og muligvis kun er to racer af samme art. Hvis dette er tilfældet er navnet arietina det gyldige og er fulgt her. De to arter eller racer afviger kun i øjnenes størrelse og placering. Slægten har levet en omtumlet tilværelse både navnemæssigt, og i forhold til hvilken familie den skal henføres under. For tiden er slægten placeret i Dictynidae, men det kan meget vel ændre sig i fremtiden.

Familie: Dictynidae O. P.-Cambridge, 1871 (Plantekrustrådspindere). Familiekarakteristik: Kaldes også plante-kartespindere på dansk, hvilket ikke er helt dækkende, særligt efter at familien har fået tilføjet slægterne Cicurina og Mastigusa, der tidligere var placeret i tragtspinder familien (Agelenidae). Sidstnævnte slægt er knyttet til myretuers indre, og individer træffes kun sjældent i den omkringliggende førn. Bortset fra disse to slægter indeholder familien små cribellate edderkopper, som anlægger små, uregelmæssige krustråsspind i toppen af urter og buske, i førn, under sten og på træstammer. Spindet er ikke klæbrigt som hos de fleste andre edderkopper, men består af mange krøllede tråde, som fastholder byttedyr ved hjælp af velcro virkning.
Han
Hun
Han
Hun
Hun
Hun
Hun
Hun
×
Detaljer
UTM
Klik på kortet for at forstørre - dobbeltklik for at formindske
Danmarks Edderkopper - artsregister A til Z